2021 Január Időjárás

Szerbiában hétfő reggel gyenge fagyra ébredtünk, napközben azoban felmelegszik az idő, és szép, napsütéses nap vár ránk. Mérsékelt dél-keleti szél fúj majd, amely a bánáti térségben felerősödhet. A legalacsonyabb hőmérséklet -8 és 0 Celsius-fok körül alakul, míg napközben 10 és 15 fokos maximumokat is mérhetünk. Kedden és szerdán is hasonló időre készülhetünk: reggelenként talajmenti fagyokra készülhetünk, azonban napközben meleg és napos időjárást jósolnak, átlagon felüli hőmérséklettel. Kedden a nap végére beborulhat, és helyenként elered az eső, amely éjszaka az északi területeket is elérheti, szerdán pedig az egész országra csapadékos időjárás lesz a jellemző. A hét hátralevő részében változékony időjárásra számíthatunk, helyenként esővel, a hegyvidéken havazással.

Alig volt 2021-nél melegebb év a megfigyelések kezdete óta Kiderül - Időjárás

2021 january időjárás 2022 január időjárás

Legtovább a keleti országrészben maradnak borult területek. A nap első felében csak néhol lehet kisebb havazás, havas eső, délutántól viszont a Dunántúl fölé vastagabb felhőtömbök érkeznek, amelyekből már több helyen alakulhatnak ki hózáporok. A Dunántúlon és a középső területeken az északnyugati szél időnként megerősödik, a Bakonyban és a Fertő térségében viharos széllökések is lehetnek. Másutt mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +5 fok között valószínű. Késő estére -8, +1 fokra hűl le a levegő. Január 27. szerda: Gomolyfelhős, napos idő várható, felhőátvonulásokkal, majd estétől nyugat felől elkezd megnövekedni, megvastagodni a felhőzet. Reggelre az északkeleti tájakon foltokban köd képződhet. Nagyobb eséllyel a középső országrészben helyenként hózáporok is kialakulhatnak. Az északnyugati szelet a Dunántúlon, a Duna-Tisza közén és a Bodrogközben többfelé kísérhetik erős lökések is. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -7 és 0 fok között valószínű, de a havas, derült, szélvédett északkeleti tájakon akár -13 fokig is hűlhet a levegő.

2021 január – www.tarkozseg.hu

2021 januári időjárás

INGYENES, SZABADON FELHASZNÁLHATÓ METEOROLÓGIAI INFORMÁCIÓK Az Európai Uniós irányelveknek megfelelően, Magyarország Kormánya által biztosított források lehetővé tették az Országos Meteorológiai Szolgálat számára, hogy 2021. január 1-jétől megvalósítsa hazánkban a nyílt meteorológiai adatpolitikát. Ennek értelmében az OMSZ az nyílt adatszerveren keresztül, a Meteorológiai Adattárban ingyenesen és szabadon felhasználhatóan rendelkezésre bocsátja megfigyelési és mérési adatait, az OMSZ által futtatott modellek előrejelzéseit, egyéb időjárási és éghajlati információit. Az adatok, információk folyamatosan frissülnek, miután befejeződtek a szükséges – az OMSZ minőségirányítási rendszere által előírt – adatellenőrzések, utófeldolgozások. Az Adattárban rendelkezésre álló adatok és információk értelmezését, felhasználását leírások segítik. Az Adattár nem teljes, archív adatokkal történő feltöltése folyamatban van. A Meteorológiai Adattárban található adatokkal, információkkal kapcsolatos kérdéseit, észrevételeit az email címre várjuk.

  • Vaillant miniVED H 3 2 N alsó szerelésű, szabadkifolyású, elektromos átfolyós vízmelegítő 3,5kW, 2,0L perc EU-ERP
  • 2021 január – www.tarkozseg.hu
  • Szent flórián napja
  • Szerelmes anime sorozatok film
  • 2021 Január | Göd időjárása

2021 january időjárás

Észak-Afrikában és a Közel-Keleten is voltak meleg anomáliák, és volt néhány hideg anomália is, különösen Szibéria nyugati részén. A tavalyi nyár Európában is a legmelegebb volt. Szicíliában a hőmérő higanyszála elérte a 49 Celsius-fokot. Ez a hőhullám hozzájárult a pusztító erdőtüzekhez Dél-Európában. A változó éghajlat nem csak magasabb hőmérsékletet jelent, hanem szélsőséges időjárási eseményeket is kiváltott. Pusztító árvizek voltak Németországban és Európa más részein idén nyáron. Nem meglepő, hogy az elmúlt hét év ezt a növekvő tendenciát mutatta – nő a szén-dioxid-kibocsátás, és így a hőmérséklet is. A tudósok azonban valami váratlant találtak: a metán növekedési üteme a légkörben már második éve a normális szint kétszerese volt. Éves rekordot ért el; körülbelül 1876 ppb-t. A metán nagyon fontos üvegházhatású gáz, és ez aggodalomra ad okot. A metán csak pár évtizedig marad a levegőben, míg a szén-dioxid évszázadokig. Molekulánként a metán a szén-dioxid hőjének több tucatszorosát fogja fel.

széllökés Csapadék Automata Csapadék Analog Napi minimum hőmérséklet Napi maximum hőmérséklet Napi átlag hőmérséklet Átlag szélirány Szélirány maximum széllökésnél Havi összes csapadék (automata) Havi összes csapadék (zöldike) Képre kattintva teljes méretben is megtekinthetőek! Copyright 2020 - Göd időjárása - Drón fotók: Hranecz Attila

A jelentés arra is kitér, hogy hazánk keleti, északkeleti részén -20 Celsius-fok alatti, míg az északkeleti megyékben -30 Celsius-fok körüli értékeket mértek, amit az Országos Meteorológiai Szolgálat is felidéz. De nem ez volt az egyetlen alkalom, amikor -30 Celsius fok alá süllyedt a hőmérő higanyszála Magyarországon. Összeszedtük a adatai alapján hazánk hőmérsékleti rekordjainak abszolút listáját a mérések kezdete, 1890 óta: • 1929. február 10. Kecskemét (Miklóstelep): – 30 °C • 1929. február 11. Kecskemét (Miklóstelep): –33 °C • 1929. február 22. Siófok: –30, 2 °C • 1940. február 16. Miskolc: –35, 0 °C • 1942. január 23. Putnok és Tatabánya (Bárhida): –30, 0 °C • 1942. január 24. Baja: –34, 1 °C • 1942. január 25. Putnok: –30, 5 °C • 1940. február 17. Putnok: –32 °C • 1940. február 18. Putnok: –33, 6 °C • 1940. február 19. Putnok: –32, 4 °C • 1987. január 13. Paks: –30, 3 °C • 2003. január 12. Zabar: –31, 9 °C Hazánk legmelegebb napját 2007. július 20-án mérték Kiskunhalason, ami +41, 9 Celsius fokot jelentett.